Cumartesi, Nisan 28, 2007

STEPHAN BODZIN

1969 yılında kuzey Almanya’da doğan Stephan Bodzin, çocukluğundan beri müzisyen ve sanatçı babası sayesinde müzik ile iç içe büyüdü. Evlerindeki stüdyoda o zamanın en iyi müzik aletleri olan ARP2600, Memorymoog, Polysix ve bunlara benzer teknolojik aletlere sahiplerdi. (Günümüz yapımcıları bu aletleri sadece software – plug-ins olarak tanıyorlar.)
Bu nedenden dolayı Stephan’ın elektronik müziğe karşı heyecanı anlamak zor olmuyor. Çok genç yaşlarda kendisini projelerde bulup piano ve bass gitar çalan Bodzin, kendisinin ve grup arkadaşlarının hiç bir zaman Korg M1 Sequencer kadar sıkı çalamayacağını fark edince, gerçek müzisyenleri gerçek olmayan müzisyenlere tercih etti. Stephan’ın hikayesi 17 yaşındayken aldığı ilk Atari bilgisayarıyla başlıyor. . .

Bremen’e taşındıktan sonra, Stephan kendisini geliştirmeye ve stüdyosunu kurmaya başlar. Deneysel Tiyatroya el atatan Bodzin, bir kaç oyunda kendi sanatını ve müzikdeki vizyonunu yansıtır. Çalıştığı yerler arasında Bremen’de ki kurulmuş Goethe Tiyatrosu ve Ikarus Dancing-Theatre’da bulunmaktadır.

Fakat Bodzin hiç bir zaman elektronik ve benzer müziğe duyduğu saf sevgisini kaybetmez. İlk yaptığı klüp parçalarını Oliver (o zamanlar house Dj’i) canlı çalarken test etmiş. Oliver Huntmann ile o zamandan başlayan arkadaşlığı ve iş ortaklığı halen devam etmektedir. Sonraki 10 yıl içerisinde, Kaycee, Taiko, H-Man veya Oliver Huntmann ile çeşitli projelere yapımcılık yaparken pek çok remixlere de imzasını atar. Bir kaç örnek vermek gerekirse; Binary Finary, Frankie Goes to Hollywood veya Sinead O’Connor’ı sayabiliriz. Ayrıyetten Stephan’ın yaratığı ve uluslararası başarıya sahip olan solo projeleri Condor ve Boca’yı unutmamak lazım.

Aralık 2004’de uluslararası üne sahip Techno Dj’i ve arkadaşı olan Thomas Schumacher’den Electrochemie’nin yapımında bulunmasını istedi. Bu projede Schumacher’in kız arkadaşı olan Caitlin Devlin vokal yapmaktadır. Bu üçlünün işbirliğiyle Get Physical ve Spiel-Zeug Schallplatten Label’larından çıkan plaklar tüm Dünya’da dans pistleri sarstı. Stephan’ın özel yeteneği bu iki albümde de duyulabiliyor.

Sonradan kendi kariyerine odaklanan Bodzin’in ilk solo single’ı olan “Caligula / Marathon Man” Aralık 2005’de Systematic Label’ı tarafından çıkarıldı. Bu solo çalışmalarıyla bir çok müzisyenin ilgisini çeken Bodzin, bir sonraki büyük projesinde Marc Romboy ile Luna EP ve Romboy’un son LP si Gemini’ın ‘House Ya’ ve ‘Jigsaw’ parçalarında beraber çalışmıştır.

2005 ve 2006 senesinde Bodzin’in yapımcılığını yaptığı parçalar, Get Physical, Data Punk, International Deejay Gigolo, Systematic, Giant Wheel, Spiel-Zeug Schallplatten, Confused, Dance Electric ve Great Stuff Label’larından yayınlanmıştır.

Şu an Label tanrısı olarak bilinen Jan Langer’in yardımlarıyla kendi Label-Platform’unu kurmakta olan Bodzin, bunun yanında ikinci bir kariyer olarak, Dj Performans ve Live Act’ler de hazırlamaktadır.





PROJELER

Electrochemie : Stephan Bodzin, Thomas Schumacher, Caitlin Devlin (Get Physical)
Marc Romboy & Stephan Bodzin (Systematic Recordings)
H-Man : Stephan Bodzin, Oliver Huntemann (Giant Wheel)
Swoop (Craftmusic / Greatstuff)
Rekorder : Stephan Bodzin, Oliver Huntemann (Rekorder)
Rockford : Stephan Bodzin, Oliver Huntemann (Danced)




Stephan Bodzin, “Yolculuğa daha yeni başladık!”




Discografi: Discogs
Kaynak: http://www.stephanbodzin.de/


Hiç yorum yok: