Pazar, Nisan 29, 2007

PICKADOLL'S Mixed by John Dahlbäck

Bir kaç hafta önce İngiliz Label’ı olan Resist Music, 3 CD’den oluşan ‘The World’s Greatest Electro House’ı piyasaya sürdü. İçerisinde “sürten electro hitler, remixler, ve underground’un ilahi” parçaları bulunduğunu iddia ediyor. Hakkaten ‘Mandarine Girl’, ‘Do What U Do’ veya ‘Drop the Pressure’ gibi parçalar hala iddiali, fakat şimdiki zamanda bu parçalara underground demek biraz yanlış olur. Göreneklere uymayan bir şey istiyorsanız o zaman John Dahlbäck’ın Pickadoll Music için yeni kaydettigi mix CD’yi dinleyebilirsiniz. CD’de John, Pickadoll’un son çıkardığı popüler singleları da kullanmış.

Son iki senedir Dahlbäck, Pickadoll Label’ıyla çıkardığı parçalarında, hep vurgusuz tempolu ve neşeli Electro House parçaları yapmıştır (HUG gibi sinsi parçalara kıyaslayınca). 14 parçadan oluşan bu DJ mix CD’sinin 9’u Dahlbäck’ın kendi parçaları, gerisi Zoo Brazil, Özgür Can, Dada Life (‘The Great Fashionista Swindle’, CD’deki Dahlbäck’a ait olmayan en iyi parça) ve Sebastien Leger’a (‘Little Bug’) ait. Söylemesi gereksiz ama İsveçli prodüktör burada en çok parlayan kişi, tabii ki Pickadoll’un rolü de göz ardı edilemez.

‘Leaves the Breadcrumbs’ ile yavaş ve atmosferik başlayan mix, metronom ve eliptik olan ‘If You Give Me’ ile hızlanıyor. Bu parça Dahlbäck’ın en etkili ve kendisini en çok ifade eden parça olmuş. Parçadaki kadın robot sesinin ‘can give you what you want if you give (her) what (she) needs’ demesi gerçekten etkileyici. Zamanımızın underground marşı olarak tanımlandırabileceğimiz parçalar aslında bunlardır. Bu parçalar underground scene’ini yaratan insanlar tarafından yapılmıştır, Ibiza’daki köpüklü dans pistlerine yukarıdan bakan insanlar tarafından değil. Belki bunlar dünyanın en popüler parçaları değildir ama İsveç’in en iyi Electro House paketidir.


Tracklist:

1 John Dahlbäck – Leave The Breadcrumbs/John Dahlbäck – Skrutt
2 Mark & John – Hoodinge
3 John Dahlbäck – Bobobear
4 John Dahlbäck – The Call fet. Yota
5 Mark & John – Jagging
6 John Dahlbäck – King Kong
7 Zoo Brazil – Resist
8 John Dahlbäck & Steffan Linzatti – Outside
9 Özgur Can – Lets Do This Again
10 John Dahlbäck – Snowman
11 Dada Life – The Great Fashionista Swindle
12 John Dahlbäck – If You Give Me
13 Sébastien Léger – Little Bug
14 Mark & John – Rince Nr. 1


Label: Pickadoll
Çıkış Tarihi: Nisan 2007
K: Resident Advisor

Download

Hiç yorum yok: