Pazar, Nisan 29, 2007

FABRIC LIVE 34: KRAFTY KUTS


Son 3 senedir Breakspoll’un en iyi dj’i olan Krafty Kuts uzun zamandır beklediği ‘FabricLive’ serisindeki yerini alıyor. Bizse ‘FabricLive 34’ü dinleme şansını Haziran ayında tadacağız.

10 yllık EP’ler, ortak prodüksiyonlar, bitmeyen turneler ve ertelemelerden sonra, Krafty Kuts yani Martin Reeves, ilk albümü ‘Freakshow’u geçtiğimiz Ekim'de Against The Grain ile çıkarmıştı. Albümün sonucunda; bir kaç hit single (aralarındaki en büyük hitler ‘Tell Me How You Feel’ ve ‘Bass Phenomenon’ olmuştur), Breakspoll ödüllerinde de bu yılın en iyi albüm ödülünü kazanmış ve Breakbeat'e kazandırdıklarından dolayı da ödüllendirilmiştir.

Geçtiğimiz yaz Krafty Kuts ve uzun zamandır iş birliği yaptığı A. Skillz ile çıkardığı ‘Finger Lickin’ Export 02’ daki mix tarzı ‘FabricLive 34’ de görebiliriz. Reeves diyor ki, “Her şey müzikdeki derinlik ve genişlikle alakalı. Etkilendiğim Latin müziği, azıcık Hip-hop ve Funk'ı birleştirdim. Oldukca hareketli ve heycanlandırıcı oldu. Ayrıca, kendime ait olan özel parçalarıda koydum ve bunları daha enteresan yapmak içinde; Scratch'ler, çabuk mixler, looplar ve editler kullandım. Sanki her şeyi tencereye atmışım ve karıştırmış gibi oldu.’

Bu albümde, ‘Freakshow’dan birkaç parça var ve bunların bazıları yenilenmiş: ‘Bass Phenomenon’da neredeyse hiçbir değişiklik yok, fakat ilk parça elden geçirilmiş, ‘There They Go’daki Dynamite MC’nin vokalini Freestylers’dan ‘In Love With You’ ile bir araya getirmiş. Zamanımıza uygun olmak için Krafty, Mash-up'ları da eksik bırakmamış, Nu-skool’un kahramanları olan A. Skillz ve Milke’i (Friendly ve Ra Khahn) Old-school Hip-hop'cular olan Lords of the Underground ve Grandmaster Flash & The Furius Five ile birleştirmiş. Fakat en çok hatırlanan, DJ Assault’un Deekline & Wizard’s’ın ‘One in the Front’ parçasındaki şehvetli vokallerini Joe Jackson’ın 1979’dan New Wave klassiği olan ‘Is She Really Going Out With Him?’ ile birleştirmiş. Bu da yetmezse genç seçkinlerimiz: Maelstrom, Splitloop, Madox, ve Aquasky’den de bir sürü breakler ve birleştirmeler de var.


Tracklist

01 Krafty Kuts & Dynamite MC - Intro
02 A. Skillz - Jelly (Instrumental)
** Lords Of The Underground - What I'm After (Acapella)
03 Milke - She Says
** Grandmaster Flash & The Furious Five - The Message (Acapella)
04 Malente - Move Your Body
05 Lady Waks & Hardy Hard - Minimal
06 Friendly – It’s The Weekend
07 Krafty Kuts & Tim Deluxe - Bass Phenomenon (VIP Mix)
08 Krafty Kuts & DJ Icey - Thru The Door (Krafty Kuts Mix)
09 Dave Spoon - At Night (Beat Vandals Remix)
10 Krafty Kuts vs. Deepcut - Beer Chucker
11 Maelstrom - Disto Funk
12 Splitloop - Just Enough
13 Krafty Kuts feat. Ashley Slater - Freakshow (VIP Mix)
14 Plump DJ's - Listen To The Baddest
15 Madox - Roger Milla
16 Ralph Robles - Takin' Over
17 Joe Jackson - Is She Really Going Out With Him?
** Deekline & Ed Solo feat. DJ Assault - One In The Front (Acapella)
18 Rob Le Pitch - Twisted (Tom Real and Rogue Element Mix)
19 Aquasky feat. Acafool - Have A Good Time
20 Freestylers - In Love With You (Instrumental)
** Krafty Kuts feat. Dynamite MC - There They Go (Acapella)
21 Primal Scream - Funky Jam

Download: Part1 Part2
pass: sashasretroemporium.blogspot.com

Çıkış Tarihi: ‘FabricLive 34’ 3 Haziran'da FabricFirst üyelerine, 16 Haziran'da tüm İngiltere ve AB üyesi ülkelerde, 17 Temmuz'da da Amerika'da çıkacak.

K: Resident Advisor

Hiç yorum yok: