Pazar, Nisan 29, 2007

IVAN SMAGGHE BLACK STROBE' U BIRAKIYOR !

Paris Electro projesinin yarısı paydos etti.

Black Strobe’un ayrılma sebebi, gurubun remix dünyasından kopup kendilerini gitarli, davullu ve vokallerde Arnaud Rebotini olmak üzere bir Live Band’e dönüşmesidir. Smagghe böyle bir projenin içinde bulunmak istemediğinden dolayı yeni projenin başlamasıyla, gelişmeleri dışardan izliyor. 2006’nın sonlarında sinirli bir Smagghe dinleyicilerine "Benim Dj’liğimin Black Strobe için bundan sonra faydası yok. Ben iki şeyi birbirinden ayrı tutmaya çalışırım." dedi.

Bu ayrılılığı ‘Müziksel Farklılık’ olarak sebeplendirilmiştir. Black Strobe seyircileri içinse bu karar sürpriz olmamıştır. Smagghe elektronik dans müziğiyle devam ederken Rebotini ise Gotik Rock etkisini yeni materyallerle deniyor. Smagghe, RA’e "Sanırım ikimizde büyüdük, ve elektronik müziğin sadeliği artık yetmiyor. Ama belki sonradan buna geri döneriz…" dedi.

Rebotini, DJ Mag dergisinden Richard Brophy’e ayrıldıklarını resmi bir dilden söyledi. Test Industries blogunda "Smagghe geri çekildi, ve DJ’lik kariyerine odaklandı" diyor Rebotini. "Black Strobe’un Live Sound’a değişmesi onun için zor oldu çünkü süper bir DJ olmasına rağmen kendisi bir müzisyen değil ve sahnede kendisini rahat hissetmiyor. Black Strobe her zaman bir denge bulmakla alakalıydı, Smagghe dans pistin hassasiyetini bize getirdi ama belki benim etkim daha güçlüydü."

Resmi ayrılmaları Haziran ayında çıkacak olan Black Strobe’un ilk albümü ‘Burn Your Own Church’ ile beraber olacak.


K: Resident Advisor

Hiç yorum yok: