Salı, Temmuz 17, 2007

Black Strobe

Disco'nun karanlık yüzü, Boogie-Trance, Heavy Electronica ve Soft-Goth. Bu tanımlar Mars gezegenindeki bir plak dükkanının raflarından değil, Black Strobe'un Dünya'daki stüdyolarının duvarında yer alan yazılardan alınma ve hayata getirmeyi umdukları mutant türleri temsil ediyor.

DJ Smagghe ve gotik metal prodüktörü Rebotini'nin ilk tanışmaları benzer ruha sahip müzik fanlarının oluşturduğu bir kolektif olan "Front Row" vasıtasıyla oldu. 90'ların ortasında Rough Trade'in dans departmanında çalışırken dostlukları ilerleyen ikili Black Strobe'u tam da Fransız house'unun yükseldiği dönemde "Sourcelab 3" albümü için bir kayıt yapmak üzere kurdular. Dönemin popüler aydınlık Disco Sound'una bir tepki olarak ortaya çıkan "Paris Acid City" parçası dans müziğini Cabaret Voltaire, My Bloody Valentine benzeri grupların ruhuyla bir araya getirirken Black Strobe'un hala devam eden disco-noir tutkusunu yansıtıyordu. İkili bu kaydın ardından bir kaç sene ortadan kaybolarak sadece kendi projeleri ile uğraştı.

2000 senesinde Black Strobe'u dirilterek kendi labelları "Black in Black"ten "Innerstrings" kaydını yayınlayan Rebotini ve Smagghe, ünlü DJ /prodüktörler Andrew Weatherhall, Laurent Garnier ve DJ Hell‘in de desteğiyle bugün The DFA, Tiga, Soulwax gibi isimlerin dahil olduğu Neo-Electro sahnesinin öncüleri konumuna geldi.

"Me and Madonna", "The Abwehr Disco" , "Deceive Play" ve "Nazi Trance Fuck Off" gibi Single'lar Rebotini'nin Funk ve Gotik kökenlerini, Smagghe'ın Atonal Bleep'leriyle bir araya getirerek karanlık bir EBM ortaya çıkarıyordu.

Geçtiğimiz sene çıkan son Black Strobe EP'si "Last Dub On Earth" karanlıklar lordu Rebotini'nin yeni bir fütüristik eğilime girdiğini gösteren mekanik bir House Sound'una sahip. EP'nin ardından Bloc Party, Depeche Mode, The Rapture ve Alter Ego gibi zamanın ruhunu yansıtan isimlere yaptıkları remiksler geldi. Son olarak Nitzer Ebb'e yaptıkları remiks makine groove'u keşifçilerinin tacını Black Strobe'un devraldığının kanıtı gibiydi.

2007'de uzun süren bir bekleyişin ardından yayınlanan albümleri "Burn Your Own Church" Black Strobe müziğinin alışıldık elemanlarının yanı sıra daha önce hiç göz önüne serilmemiş yönlerini de açığa çıkarıyor. My Bloody Valentine, The Smashing Pumpkins ve Nine Inch Nails gibi isimlerin prodüktörü olarak bilinen Alan Moulder ile birlikte kaydedilen albümden çıkan "I'm a Man" ve "Shining Bright Star" gibi Single'lar Synth ve Rock'n Roll birlikteliğinin en göz alıcı ve sert örneklerinden bazıları olarak dikkat çekiyor.

Black Strobe karanlık bir karnavalı andıran canlı performanslarına Keyboard, Gitar ve vokallerde Rebotini'nin yer aldığı 4 kişilik bir ekiple çıkıyor.

http://www.blackstrobe.net/



Black Strobe - I'm a Man

Hiç yorum yok: