Çarşamba, Haziran 27, 2007

Daft Punk “Electroma”


İlk önce Stereo'muzu fetheden Daft Punk, şimdi de sinemamızı ‘Electroma’ ile fethetmeye hazırlanıyor. Electroma, Temmuz ayında beyaz perde de, Eylül ayında ise DVD' de yayımlanacak.

Yetmiş dört dakikalık film, iki robotun Ferrari’ de gezerken insan olmayı aramalarını anlatıyor. ‘Electroma’ temasına uyarak filmde hiç bir diyalog yoktur. Daft Punk videolarında gizli kalıyor ama filmde?


Bangalter, Vice Magazine şöyle konuştu. Bizim için görsel, konudan daha önemliydi. Aklımızdaki görselleri dışarıya çıkarınca, o görselleri birbirlerine mantıklı bir şekilde bağdaştırmak bizi pek kaygılandırmıyordu. Müziğe nasıl yaklaşıyorsak, o mantıkla da bu filmi yaptık. Kurallara ve standartlara aykırı birşeyler yaratmak, yeni keşiflere serbest bir şekilde yaklaşıp, sıfırdan öğrenmek.’


Fakat Daft Punk’ı kamera önünde görmeyi umudetmeyin. Bangalter ve Homem-Christo filmin yönetmenleri ve Robot ikilimiz aktörler tarafından canlandırılıyor.


Film müziklerinde de Daft Punk’ ı dinlemeyi umudetmeyin. Soundtrack’ de Brian Eno, Todd Rundgren, Sebastien Tellier ve Curtis Mayfield gibi artistler var.


Electroma, 2006 Cannes Film Festival’ inin “Director’s Fortnight” gecesinde ilk defa görüntülendi ve hem iyi hem de kötü eleştiriler aldı. Seyircilerin çoğu filmin uzun çekilmiş çöl görüntülerinde çıktı. Fakat bir sürü eleştirmen de filmin serbestliğini Gus Van Sant’ in ‘Gerry’ veya Vincent Gallo’ nun ‘The Brown Bunny’ sine benzetmiştir.




Electroma Trailer
K: ResidentAdvisor

Hiç yorum yok: